top of page
  • Writer's pictureArne Vereecken

Een hart voor Kabwe ❤️ - Afscheid van Buyantanshi

Indrukken en emoties die ons vaak zomaar overvallen op onze tochten door de straten in Kabwe en op school. Stralende lachende gezichten die ons instant blij maken. Dagelijks kleurrijke markten die zorgen voor vrolijkheid. Straten die dag en nacht leven geven ons extra energie. De lekkerste groenten, gestapeld zoals kunstwerken doen ons lekkerbekken. Van mensen in auto's die voortdurend naar ons toeteren glunderen we allemaal. Zambiaanse gezangen en dansen klinken als meditatie in onze oren of geven ons swingende vibes.

En toch ook veel pijn in ons hart als we jonge kinderen zien die zitten te spelen op de stoep met een stukje karton of een dopje en een stok. Het was voor ons zo deugddoend om de dankbaarheid en het enthousiasme bij kinderen en leerkrachten te zien bij het tot leven brengen van een splinternieuwe klas.

En dan het afscheid : met tranen en de hoop dat alles mag blijven evolueren zoals de voorbije negen jaar. ❤️


Juf Els142 views2 comments

Recent Posts

See All

Problemen met de Zambiaanse post! 📮

Al 2 dagen staan wij te popelen om een aantal leuke sfeerbeelden met jullie te delen. Helaas laat de internetsnelheid dit voorlopig niet toe. Wij doen morgen een nieuwe poging! Tot snel! 😘

2 Comments


karine.vanderhaeghen
Apr 08, 2023

Ontroerend mooi geschreven 💞

Like

demoor.hilde
Apr 07, 2023

Dat de warmte in jullie hart mag blijven! Om nooit te vergeten.

Like
bottom of page