top of page
  • Writer's pictureArne Vereecken

Mooie liedjes...

Bericht van Dinsdag 11-04-2023


Ons verblijf in Zambia is bijna ten einde, nog één dag om te ontspannen in de Kanyemba lodge voordat we terugkeren naar huis. De afgelopen dagen hebben we genoten van de prachtige omgeving en dieren die we tijdens ons verblijf hebben gezien.


Vandaag gingen we op safari en hebben we enkele van de meest verbazingwekkende dieren gezien die Afrika te bieden heeft. We zagen olifanten, zebra's, nijlpaarden en nog veel meer. Het was een onvergetelijke ervaring om deze dieren in het wild te zien en te observeren hoe ze leven in hun natuurlijke omgeving.

De safari op zich was een echt avontuur. Op een gegeven moment raakte een van de jeeps vast en moesten we allemaal uitstappen om te helpen duwen.

Arne had een paar intense momenten toen hij oog in oog stond met een olifant die z'n zoon/dochter en knappe vrouw wou beschermen. Na vandaag zal hij deze dieren nooit meer zo graag zien als daarvoor.

Los van dit alles was het echt geweldig om zo'n diversiteit aan wilde dieren te zien en deel uit te maken van hun natuurlijke omgeving. Het werd een onvergetelijke ervaring die ons nog lang zal bijblijven.


Na de safari hebben we wat tijd doorgebracht bij de lodge. De Kanyemba-lodge ligt aan de oever van de Zambezi-rivier en is een prachtige plek om te ontspannen en te genieten van het uitzicht. We werden hier over-verwend met eten, drinken, eten, drinken, ...


Morgen maken we ons klaar voor de terugkeer naar huis.

Tijd om zowel onze spullen, alsook prachtige ervaringen in te pakken alvorens de bus ons richting luchthaven brengt.


Ons verblijf in Zambia werd een onvergetelijke ervaring. De mensen, de natuur en hun levensstijl zijn hier zo prachtig en indrukwekkend. We zullen deze reis altijd koesteren en hopen ooit weer terug te komen om al deze prachtige mensen en in het bijzonder de Buyantanshischool opnieuw in de armen te sluiten.


Bedankt om onze trip te volgen! Bedankt Buyantanshi voor de gastvrijheid! Bedankt GIBO 't Belleken en De Belhamel om zulk mooi project op poten te zetten en te verwezenlijken.

(en bedankt nijlpaarden voor de mooie foto's)


Kusjes!

De Collega's


p.s. Terug in België bundelen wij al onze foto's, we hebben er honderden om te delen, maar dat laat de netwerkverbinding hier niet toe. ;-)


156 views3 comments

Recent Posts

See All

Problemen met de Zambiaanse post! 📮

Al 2 dagen staan wij te popelen om een aantal leuke sfeerbeelden met jullie te delen. Helaas laat de internetsnelheid dit voorlopig niet toe. Wij doen morgen een nieuwe poging! Tot snel! 😘

3 commentaires


karine.vanderhaeghen
12 avr. 2023

Super om mogen mee te genieten,ik wens jullie een veilige

J'aime

hilde Vd
hilde Vd
12 avr. 2023

ah nog vergeten: we wensen jullie allen een goeie terugvlucht

J'aime

hilde Vd
hilde Vd
12 avr. 2023

geniet van die laatste dag en kom met massa's verhalen en foto's terug. Die lange reis is het precies meer dan waard geweest. Het was leuk jullie belevenissen te kunnen volgen.

J'aime
bottom of page