top of page
  • Writer's pictureAnke Demoor

Tijd om de handen uit de mouwen te steken 🙌

Vandaag hebben we de kinderen verrast met al het speelgoed en ander materiaal dat we meehadden uit België.

De lach op hun gezicht was goud waard 🥰

De kleuterjuffen gingen in kleine groepjes aan de slag met de kinderen: spelletjes uitleggen en proberen. De kinderen waren nieuwsgierig, maar ook de juffen waren enthousiast!

Kathy liep een dagje mee met de zorg van de school, waarbij ze elkaar vanalles toonden en leerden.

Ondertussen zorgden de mannen voor internet op de school en gingen ze aan de slag met de zes chromebooks die we meebrachten. Alles is geïnstalleerd en klaar voor gebruik, hopelijk... 😅💻


Na een lekkere lunch gingen we naar het hotel om even op adem te komen.

We namen een deugddoende plons in het zwembad en vertrokken voor alweer een "korte wandeling"...

Zeven km langs de Shanti compound, een andere Buyantanshi school en enkele lokale snacks later kwamen we aan in het Katondo health Centre. Dit is een ziekenhuis van Kabwe, geopend in 2021. We namen een kijkje binnenin, maar mochten helaas geen foto's nemen.


Tijd om de "korte wandeling" naar huis aan te vatten. Gelukkig kwam er een bus ons tegemoet want het werd donker en het begon te onweren. Ook weer een heus avontuur!

We konden het bijna niet geloven maar we kwamen zonder brokstukken aan in het Tuskers hotel.


Morgen een spannende dag, want dan gaan we op daguitstap naar Nsobe game camp. De leerkrachten van de Buyantanshi school gaan ons vergezellen op safari.

Zin in! 🐊🦓🐍🦒



205 views2 comments

Recent Posts

See All

Problemen met de Zambiaanse post! 📮

Al 2 dagen staan wij te popelen om een aantal leuke sfeerbeelden met jullie te delen. Helaas laat de internetsnelheid dit voorlopig niet toe. Wij doen morgen een nieuwe poging! Tot snel! 😘

bottom of page